6 nov. 2013

Vezi cine a câstigat Competiția Națională de Dezbateri Academice pentru Studenți

În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2013, ARDOR Moldova a organizat, la Slănic Moldova (Hotel Venus), cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Competiția națională de dezbateri academice pentru studenți, eveniment care a adunat în competiție aproape 30 de studenți pasionați de dezbateri și oratorie din toate colțurile țării. 

Competiția, care s-a desfășurat în formatul Parli (Parliamentary debate) și care a fost condusă de directorul de turneu Adi Anton (TVR 1), a fost câștigată de echipa Celsus, formată din Andra Curcă și Andrei-Bogdan Petre, aceasta întâlnindu-se în finală cu echipa BiP, compusă din băcăuanul Cristian Ghingheș și Mihai Păun. Aceștia din urmă au plecat acasă cu locul al II-lea. Poziția a III-a a fost împărțită de echipele Clausim (Simona Furnică și Claudia Anca) și Cercetașii (Florentina Terțiu și Viorel Popa). 

 S-au jucat 28 de meciuri. Moțiunile dezbătute în cadrul competiției au făcut referire la reprezentarea tinerilor în Parlament, interzicerea dronelor militare, sărbătoarea Halloween, relațiile extraconjugale, promovarea pe YouTube și pe Facebook, chestionarea preoților duhovnici și la transformarea universităților în biblioteci electronice. 
Naționala de dezbateri pentru studenți a fost un eveniment foarte reușit, cu participanți serioși, motivați și foarte implicați, progresând rapid de la o rundă la alta, acceptând provocarea unor moțiuni interesante! – Ciprian Zaharia, președinte ARDORD Moldova 

Competiția a fost organizată de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) Moldova, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul proiectului “Tineri în viața comunității”. Partenerii proiectului sunt Ministerul Educației Naționale, Consiliul Național al Elevilor, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Casa Corpului Didactic “Grigore Tăbăcaru” Bacău, Asociația Studenților în Drept (ASD) din București și Platforma educațională WEDU.ro.Vineri are loc primul eveniment TEDx Bacău. Vezi unde are loc ~ LuCyFeR93
Programul Balurilor Bobocilor 2013 - 2014 ~ LuCyFeR93
Vezi unde și când are loc Bursa Vinului Bacău ~ LuCyFeR93
Rezultate alegeri Consiliul Scolar Ion Ghica Bacău ~ LuCyFeR93
Program Studentiada 2013 ~ LuCyFeR93

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Site Meter