Balul Bobocilor la Colegiul Economic 2016 ~ LuCyFeR93

Ei bine, aseara am fost la bal la Economic ;) ( ultimul din acest sezon), o locatie noua si un eveniment mult mai bun. :D Dupa multi ani in care conducerea a ales Casa de Cultura din diferite....

Balul All Around the World ~ LuCyFeR93

După cum bine ştiţi, vineri (30 Noiembrie) a avut loc Balul C.N Ferdinad I, la care am luat si eu parte. Balul a durat aproximativ 4 ore (cam mult, părerea mea), acesta fiind organizat la Teatrul de Vară de către Clasa a XII-a C....

Renaul Zoe - o experienta 100 % electrica

Ei bine, a cam trecut ceva timp de când nu am mai participat la un test drive, dar atunci când se organizează unul sunt şi eu prezent :))) . Astăzi (5.06) Dedeman Automobile m-a invitat să testez un model 100% electric şi anume Renaul Zoe .....

Povestea din spatele campaniei "Tare as ajuta un copil"

Timpul a devenit cea mai importantă resursă din ziua de azi, aşa că după o perioada destul de lungă de când nu am mai scris ceva pe blog vin cu o poveste destul de interesantă.....

Test Drive VW Passat 2015 ~ LuCyFeR93

Dacă anul trecut l-am început cu un test drive cu noul VW Amarok , iată că și anul acesta cei de la Cybernet Auto Center mi-au pregătit o mică surpriză, lăsându-mă să conduc noul VW Passat 2015 sau cum alți îl stiu Passat B8....

30 sept. 2010

Flinstones – 50 de ani de „epocă de piatră”

Flinstones – 50 de ani de „epocă de piatră”

Desenul animat „The Flinstones” prezintă viaţa de zi cu zi a unor oameni simpli din epoca de piatră, transpunând toate miracolele erei tehnologice ale secolului 21 în... piatră!

În această săptămână, serialul „The Flinstones”, creat de William Hanna şi de Joseph Barbera, sărbătorește 50 de ani de la difuzarea primului episod.

Membrii familiei Flintstone şi-au făcut apariţia pentru prima oară pe postul de televiziune american ABC în anul 1960. Serialul „Familia Flintstone”/„The Flitstones” a fost difuzat până în 1966, apoi a fost redifuzat de postul NBC din 1967 până în 1970.

Recordul stabilit - serialul animat cu cea mai mare longevitate difuzat la o oră de maximă audienţă pe micile ecrane americane - a fost doborât de serialul „Familia Simpson”, în 1997.

Program Zilele Bacaului 2010

Program Zilele Bacaului 2010
Festivalul Zilele Bacaului 2010 se va desfasura in acest weekend la Insula de Agrement. Se implinesc 602 ani de la prima atestare documentara a orasului Bacau. Criza isi spune cuvantul si asta se vede in programul manifestarilor din acest an. Uitandu-ne la program, serbarile sunt, fara doar si poate, cele mai slabe din ultimii ani.

Bugetul alocat Zilelor Bacaului 2010 este de 90 000 de lei (peste 20 000 de euro), din care 10 000 pentru promovare, 15 000 pentru scena, 15 000 pentru targ, 20 000 pentru cazarea invitatilor, 20 000 pentru prestarile artistice, 5 000 cheltuilei de organizare si 5 000 pentru reteaua electrica.

Manifestarile au fost deschise astazi de Targu de Procoava din Piateta Casei de Cultura Vasile Alecsandri. Acesta va fi deschis intre 30 septembrie si 6 octombrie, intre orele 11:00 si 19:00. Aflat la a doua editie, Targu' de Procoava numara circa 40 de mesteri populari din toate zonele tarii.

Vineri, 1 octombrie - "Ziua Vârstnicului"
16:30 - Fanafara Liceului de Arte "George Apostu", coordonator prof. Siliviu Iuraşcu
17:00 - Asociaţia Nevăzătorilor
17:30 - Corul Pensionarilor
18:00 - Seara minorităţilor
19:00 - Ansamblul "Ciobanasul", coordonator prof. Mitică Pricopie
19:30 - Muzică uşoară - şlagăre, mini-recital Irina Laiş
20:00 - Muzică Etno cu Formaţia "Doar Noi" solist Valy Stoleru
20:30 - Muzică Populară cu Cristi Năstase & Vasilica Tătaru-Năstase
21:00 - Muzică Populară cu Maria Şalaru şi "Boboceii"
22:00 - Inchiderea programului

Sambata, 2 octombrie - Ziua muzicii rock
17:00 - Trupa Vector X, Clubul Elevilor Tg. Ocna
17:15 - Trupa Messy-Meex, Palatul Copiilor Bacău
17:30 - Trupa Arspoetic, Clubul Elevilor Moineşti
18:00 - Trupa "Luni la Teatru"
19:00 - Trupa "Opt şi-un Sfert"
20:00 - Trupă rock - Polonia
21:00 - Trupă rock - Italia
22:00 - Inchiderea programului

Duminică, 3 octombrie
16:00 - Cântece pt. copii - Asociaţia "Artis-Daio"
16:15 - Cântece pt. copii - Palatul Copiilor Bacău, coord. Prof. Claudiu Filip
16:30 - Folclor cu Roxana Căruntu, Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău
16:45 - Ansamblul folcloric "Teişorul", Lic. de Artă "G. Apostu", coord. prof. Florin Blaj
17:15 - Ansamblul "Ciobanasul", coordonator prof. Mitică Pricopie
17:45 - Folclor cu Miruna Rotaru & Alexandra Preser (vocal şi instrumental nai)
18:00 - Muzică etno cu Ramona Hobu
18:30 - Formaţia "Florin Blaj"
18:50 - Dans Oriental, Asociaţia "Artis-Daio"
19:00 - Muzică Uşoară, Lic. de Artă ”G. Apostu”, coord. prof. Dănuţ & Ionuţ Gheorghieş
19:15 - Muzică Uşoară cu Formaţia "Feelings"
19:45 - Muzică Uşoară & Dans cu Palatul Copiilor Bacău, coord. Prof. Claudiu Filip
20:30 - DJ Sava & Raluk si ANNE’S
22:00 - Inchiderea programului

Evenimentul va fi prezentat de Magicianul Augustin si coordonat de prof. Claudiu Filip de la Palatul Copiilor. Va anunt de pe acum ca zilele acestea voi posta multe fotografii de la manifestari. Daca doriti sa vedeti cum au fost sarbatorite zilele orasului in 2007, 2008 si 2009, am scris zilele trecute un articol exact pe aceasta tema.

29 sept. 2010

Noroiul de la malul marii

“Intr-o dimineata ploiasa mi-am parcat masina in fata unei terase din Neptun.Locul era cam stramt , asa ca a trebuit sa intru cu rotile din fata in rigola de flori care oricum nu era ingrijita si mai era si acoperita cu apa. Cand am intrat in rigola , mi-am dat deama ca rigola respectiva era de fapt un sant umplut cu apa si chiar ma intrebam cum o sa mai ies de acolo. Intrebarea asta mi-am pus-o de dimineata insa in cursul zilei,luindu -ma cu alte treburi am si uitat sa gasesc un raspuns. Seara ,la plecare ,pornesc masina si incerc sa dau cu spatele.Locul fiind stramt , eram atent numai in spate sa vad daca trece vreo masina.La un moment dat , incep sa aud niste urlete ca la stadion : Huooo!! Stop !! Huooo!!, Stop!! Asa se exprimau mesenii de la terasa. Pentru ca rotile din fata ale masinii patinau in rigola si aruncau doua trombe de noroi care se ridicau la vreo 3 metri inaltime si cadeau in farfuriile lor. “


Nicu

Duelul electric: Citroen Survolt vs Agni Z2

VIDEO: Două modele electrice pe circuit!
Două femei pilot “se dau” pe circuit cu două noi modele electrice. Unul este superbul concept Citroen Survolt, iar al doilea este motocicleta supersport Agni Z2, de asemenea cu propulsie electrică.


Constructorul francez scoate la duel pe circuitul de curse Thruxton conceptul electric Citroen Survolt şi motocicleta Agni Z2. Cele două modele electrice sunt conduse de două femei-pilot cu experienţă în cursele cu motor.

La volanul lui Citroen Survolt se află Vanina Ickx, care pilotează în Le Mans şi care este nimeni alta decât fiica lui Jacky Icks cunoscut din Formula 1.

Motocicleta electrică Agni Z2 este pilotată de Jenny Tinmouth, lider în Campionatul de motociclism TTXGP010 şi care a doborât mai multe recorduri de viteză.

Dacă ar fi să le comparăm, Citroen Survolt are două motoare electrice care dezvoltă 300 CP şi poate atinge 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, iar Agni Z2 are o masă de 220 kg şi este echipat cu un motor electric de 65 CP, dar poate ajunge la 100 km/h în doar 3,5 secunde.

Deci, ce credeţi?

28 sept. 2010

Egalitate şi solidaritate în oraşul meu"Centrul Europe Direct Bacău lansează concursul foto „Egalitate şi solidaritate în oraşul meu",
oferind tinerilor cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, care trăiesc în oraşul Bacău, oportunitatea de a-şi dovedi talentul prin realizarea unei fotografii care va fi folosită în promovarea platformei europene „Anul European pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale" la nivel local, judeţean şi regional. Zece fotografii vor fi selectate de un juriu băcăuan format din specialişti în artă fotografică şi în probleme europene şi reprezentanţi ai Primăriei municipiului, figuri publice ale oraşului Bacău.
Câştigătorii concursului vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii, organizate în data de 29 octombrie 2010. Articolul 1. Organizatori

Centrul Europe Direct Bacău, în parteneriat cu Primăria municipiului Bacău şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria oraşului Slănic-Moldova organizează un concurs-foto, care va marca diseminarea, promovarea şi implementarea Anului European 2010 la nivel local şi judeţean.
AccEsaTi REgUlaMeNtUl

Internetul Avantaje si Dezavantaje

Avantaje: internetul are stocate şi organizate informaţiile; oferă acces le surse variate de informaţii (biblioteci virtuale, site-uri, soft-uri educaţionale);
elimină constrângerile de timp şi spaţiu;
este eficient şi prompt; este disponibil tot timpul;
permite accesul imediat la setul de informaţii necesar
; înlătură reţinerea de a cere ajutorul.
Dezavantaje: dependenţa de tehnologie;
nu asigură confidenţialitate şi securitatea informaţiilor
; contactul între persoane se află sub numele de anonimat, comunicarea nu este intre persoane care se pot recunoaşte;
este redusă posibilitatea de a verifica numele celui ce oferă informaţia;
îl izolează pe utilizator prin faptul că acesta are posibilitatea de a trăi într-o lume pe care nu o cunoaşte, dar îi asigură posibilitatea de a se considera activ şi util.

24 sept. 2010

O PitI Si PRiMuL Ei SuV

Atentie...pentru toti soferii...

Se ridica limitarea de viteza in comuna Nicolae Balcescu

Transportatorii bacauani au propus factorilor decizionali ridicarea limitarii de viteza de la 50 km/h la 70 km/h, pe DN 2 – E 85, in comuna Nicolae Balcescu. Propunerea a venit ieri de la Marcel Nechita, presedintele Confederatiei Transportatorilor Autorizati din Romania (CTAR), filiala Bacau. Reuniti in cadrul unei intilniri la care a participat si Eugen Costan, presedintele CTAR, transportatorii bacauani au venit cu propunerea ca limita de viteza sa fie ridicata la 70 km/h. “Noi consideram ca limitatea vitezei la 50 km/h constituie un abuz si nu e normal sa tinem traficul pe loc. Reprezentantii Politiei Rutiere si-au dat acordul de principiu si urmeaza sa intocmim un raport detaliat la Bucuresti pentru a primi aprobare”, a declarat Nechita.

Sursa:
text - ziaruldebacau
foto - steagulrosu

20 sept. 2010

Crosul Loteriei Romane in Bacau

Crosul Loteriei Romane in Bacau

Municipiul Bacau este unul dintre cele cinci orase in care, pe 3 octombrie, va avea loc, simultan, Crosul Loteriei Romane – actiune care a ajuns, in acest an, la a XIII-a editie. Celelalte orase sint Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. In Bacau, startul competitie va fi dat la ora 11,00, din fata statuii lui Stefan cel Mare si Sfint, din Centru. Inscrierile la competitiei – ne-au informat organizatorii – se fac in intervalul orar 8,00 – 10,45, la punctele special amenajate. Participarea la competitie este libera.
In fiecare din cele 5 orase, premiile acordate, in functie de categoria de participanti, constau in:
1) seniori si senioare: Autoturism – locul I, Home Cinema plus TV LCD – locul II; Camera video – locul III; Camera foto – locurile IV si V.
2) juniori si junioare: Scuter – locul I, TV LCD – locul II; Bicicleta – locul III; Camera foto – locurile IV si V.
3) copii (baieti si fete): Laptop – locul I, Camera video – locul II; Bicicleta – locul III; Camera foto – locurile IV si V.
4) veterani si veterane: TV LCD – locul I, Bicicleta medicala – locul II; Camera video – locul III; Camera foto – locurile IV si V.
5) persoane cu dizabilitati: Laptop – locul I, (barbati si femei); TV LCD – locul II; Camera video – locul III; Camera foto – locurile IV si V.
De asemenea, se va acorda cite un premiu constind in cite un TV LCD primelor trei catedre de sport ale scolilor/liceelor din Bacau care reusesc sa atraga cei mai multi elevi participanti la Crosul Loteriei Romane – editia 2010. Totodata, primii 2.000 de participanti care trec linia de sosire vor primi gratuit cite un tricou din partea Loteriei Romane.
Distanta care urmeaza a fi parcursa este de aproximativ 4 km. Pentru organizarea in conditii regulamentare a concursului, Compania Nationala Loteria Romana colaboreaza si cu Directia Judeteana pentru Sport, precum si cu Primaria.

Sursa: ziaruldebacau

19 sept. 2010

TArGu OCnA SoNG

PUSCARIAS DESTEPT - DESCHIDEM GEAMUL vs S-A RUPT UN BURLAN

18 sept. 2010

As vrea sa fiu

As vrea sa fiu in primu rand al tau,
Si cand te strang in brate sa nu’ti mai fie rau,
As vrea sa’mpart cu tine tot ce e al meu,
Si cand se va termina sa dam play din nou.


As vrea,sa fiu o culoare,sa pot,
Sa zbor in ochii tai,acolo sa innot,
Sa fiu in mintea ta si peste tot,
Si’atunci cand ma trezesc,sa fie’adevarat tot.

As vrea,sa fiu o pasare,sa zbor pe langa tine,
In fiecare zi sa te vad,sa stiu ca iti e bine,
As vrea,sa fiu sunetul ce il auzi,retine,
“Suna’ma cand ai nevoie de mine”


As vrea,sa fiu un tren,sa pot sa trec,
Peste toate astea,si la tine sa merg,
As vrea,sa te luminez precum un bec,
Si toate greselile din trecut sa ti le sterg.


As vrea,sa fiu un inger,sa te pazesc,
Sa fiu ceasul tau,dimineata sa te trezesc,
As vrea,sa’ti fiu o vesta,de rau sa te feresc,
Si seara cand ma culc,la tine sa ma gandesc.


As vrea,sa’ti fiu aproape la rau si la bine,
Sa stii si tu ca as murii pentru tine,
As face tot,si da,m’ar tine,
Sa renunt chiar si la mine.


Nicu.

17 sept. 2010

Noapte Alba :D

Azi noapte nu am avut somn.
Toata noaptea m’am pierdut in ganduri si vise,cu ochii deschisi.
Cu toate ca,corpul imi cerea somn,mintea imi cerea aer.
Asa ca am cautat cel mai apropiat bloc,si m’am oprit la ultimul etaj.
Am urcat pe bloc si am inceput sa fac cel mai obositor lucru,statul.
Frig in jurul meu,frig in mine,asa de urat.
Priveam orasul si cerul,foarte frumos.
Mi’am indreptat privirea undeva jos,unde am vazut doi indragostiti.
Erau perfecti impreuna,asa de bine le statea…
Si m’am bucurat pentru ei,din suflet.
Dar nu mult…pentru ca m’a cuprins tristetea.
Simteam ca toate gandurile imi ies prin piele,lacrimile erau atat de grele
inauntrul ochilor,incat tot capul imi pica pe umeri.
Blocul incepuse sa se invarta cu mine,iar frigul deja ma intepa.
Imi veneau in gand imagini,tot felul de imagini,cu ea,iar eu
nu ma puteam misca.
Probabil de’aia simteam gandurile iesindu-mi din cap.
Imaginile erau din ce in ce mai multe,
iar blocul se invartea din ce in ce mai repede.
Deodata m’a cuprins febra,nasul imi curgea,
si sunetul masinilor se auzea din ce in ce mai incet.
Durerea din piept ce a inceput odata cu febra,vroia parca sa ma rupa de lume.
Lacrimile,asa grele cum erau,au izbucnit siroaie,iar capul mi’a picat
intre maini.
Am ramas asa,vizualizand imaginile cu ea,pentru ca acolo,intre mainile mele,
era cald.
Ora 06:56…
Nu am bagat de seama cand,dar imaginile se terminasera de mult,ca apoi sa reapara.
Cu greu mi’am ridicat fruntea,o simteam grea si vaga,ochii abia deschisi
au vazut ceva frumos.
[M'am gandit sa'i dau mesaj,sa o anunt ca o iubesc,si am facut'o]
Era soarele,rasaritul.
A fost foarte frumos,iar pentru cateva minute,chiar am uitat de dureri.
Culoarea portocalie imi deranja irisul,dar am continuat sa privesc.
Se inalta,se inalta incet dar sigur,si cu fiecare miscare a lui,
imi aduceam aminte de ea…
Am realizat ca era deja sus,si lacrimile grele de mai devreme au reaparut.
Curgeau fara oprire pe fata mea,iar eu ma simteam neajutorat.
Am plans,am plans mult timp,fara nimeni sa ma vada,auda si critice.
Am plans in liniste,pentru ca sunt singur.


Nicu.

Calendarul testarilor nationale pentru elevii claselor a VIII-a

Calendarul testarilor nationale pentru elevii claselor a VIII-a
In acest an scolar, 2010–2011, testarile nationale pe care trebuie sa le sustina elevii claselor a VIII-a vor avea un calendar diferit, fata de anul scolar trecut. Astfel, pentru acesti elevi, cursurile se vor incheia pe 10 iunie 2011, pentru ca apoi, imediat, sa inceapa inscrierea la Evaluarea Nationala a absolventilor din invatamântul gimnazial, care se va desfasura intre 13 si 15 iunie 2011. Probele scrise vor fi sustinute pe 20 iunie 2011, la disciplina Limba si literatura româna, pe 21 iunie 2011, la Limba si literatura materna si pe 22 iunie 2011, la Matematica. Pe 24 iunie 2011 se vor afisa rezultate, pâna la ora 14, iar in aceeasi zi, intre orele 14–18, se pot depune contestatiile. Timp de doua zile, pe 25 si 26 iunie 2011 vor fi rezolvate contestatiile si pe 27 iunie 2011 vor fi afisate rezultatele finale, dupa contestatii.

Sursa: Desteptarea

14 sept. 2010

Virtual Racing Academy

Ferrari a lansat Virtual Racing Academy
VIDEO: Vei fi tu cel mai bun pilot virtual de Formula 1?
Ferrari a lansat cel mai tare joc online de Formula 1, Ferrari Virtual Academy, un simulator care te va ajuta să-ţi dezvolţi talentul de pilot cu ajutorul lui Giancarlo Fisichella.


Pentru a putea începe acest joc, vei scoate mai întâi din buzunar 14,90 euro, iar asta doar pentru primul circuit, Fiorano. Aici vei putea concura cu orice jucător de pe glob care şi-a downloadat la rândul său jocul de pe site-ul www.ferrarivirtualacademy.com.

După ce ai terminat cu Fiorano, următoarele două circuite vor fi Mugello şi Nurburgring, acestea putând fi downloadate la un preţ de 9,90 euro per circuit. Iar fiecare cursă în parte vei putea să te înscrii cu cel mai bun timp scos pe tură, iar, în fiecare săptămână, Ferrari îl va premia pe cel mai bun.

Monopostul cu care vei concura va fi o replică a lui Ferrari F10, creat după toate caracteristicile maşinii reale, acordându-se o atenţie deosebită şi la cele mai mici detalii ale cockpit-ului, cu deosebire volanului şi comenzilor. Cu această ocazie, vei avea posibilitatea să vezi cum arată într-adevăr un centru de comandă Ferrari, protejat până acum de ochii lumii.

Cel mai important este că, la sfârşitul competiţiei, cei mai rapizi piloţi vor câştiga o deplasare până la Maranello şi vor lua parte la un curs Ferrari Driver Academy.

13 sept. 2010

Need for Speed World

Need for Speed World poate fi jucat complet gratuit
Pentru cei care încă n-au aflat, Need for Speed World este varianta online a popularei serii NFS. Lansat în 27 iulie, Need for Speed World putea fi jucat gratuit doar pentru primele 10 nivele. Acum, cei de la Electronic Arts ne anunţă că Need for Speed World poate fi jucat complet gratuit.

Need for Speed World se alătură curentului de jocuri MMO (Massively Multiplayer Online) gratuite. Lord of The Rings şi EverQuest II sunt două dintre numele exponenţiale ale genului.

Sigur, ca orice joc MMO gratuit, Need for Speed World nu oferă chiar totul gratis. O serie de item-uri din joc pot fi dobândite doar contra cost. Este vorba atât de upgrade-uri pentru performanţa maşinii, cât şi elemente decorative.

Cei care vor să joace Need for Speed World pot să-şi creeze un cont şi să-l descarce de la această adresă
.

11 sept. 2010

Noutăţi taxa auto: în 2011 iar se modifică taxa autoTaxa auto 2011 va costa foarte mult
Din 2011, taxa auto va suferi modificări majore. Motorizările Euro 5 nu vor mai fi scutite, iar pentru restul claselor de poluare se preconizează majorări semnificative.

Pe masa autorităţilor se află proiectul de modificare a taxei auto, iar, în variantele propuse, apar majorări tarifare pe toate clasele de poluare, inclusiv pentru motorizările care îndeplinesc normele Euro 5.

Modificările sunt argumentate de către autorităţi prin faptul că Uniunea Europeană impune reducerea drastică a nivelului de poluare în oraşe, iar nerespectarea acestor directive duce la plata unor amenzi chiar şi de 100.000 de euro pe zi.

Astfel, pentru motorizările Euro 5 care echipează maşini de până la 2 ani şi în funcţie de cilindree, se va plăti o taxă de 125 euro pentru motoarele de 1,4 litri şi de 3.642 euro pentru propulsoarele de 3,0 litri.

Cei care vor să cumpere o maşină second hand Euro 4, cu o vechime de 4-6 ani şi care are sub capotă un motor de 1,4 litri, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 933 de euro. Diferenţe uriaşe apar pentru motorizările Euro 3, unde cea mai mică cilindree va fi taxată cu peste 3.000 de Euro.

SuRSa stirileprotv.ro

Schiţe: aşa ar putea arăta noul BMW M6

M6 a murit, trăiască noul M6!
O dată cu încheierea producţiei lui BMW M6, visele pasionaţilor rămân alimentate doar de propuneri pe calculator. Iată viziunea celor de la bmwblog.com despre viitoarea generaţie BMW M6.Dacă aţi uitat, vă reamintim că BMW a decis stoparea producţiei lui BMW M6, atât în versiune coupe, cât şi cabrio. Ceea ce nu înseamnă că nu va exista un nou BMW M6.

Acesta ar putea arăta ca în schiţele celor de la bmwblog.com, din care se vede clar că vorbim de un coupe derivat din recentul concept BMW Gran Coupe, prezentat la Salonul Auto Beijing 2010.

AcesTea sUnt   RANDĂRILE CU NOUL BMW M6


Având un stil mai sobru, mult diferit de ceea ce ne-a oferit Bangle pentru actualul BMW Seria 6, viitorul M6 arată ca un fel de BMW M3 ceva mai masiv, dedicat mai mult cunoscătorilor decât celor care vor o maşină extravagantă.

Motorul V10 a fost şi el "înmormântat", în principal din raţiuni ţinând de poluare, noul M6 urmând a beneficia de un V8 cu tehnologie turbo. Puterea nu ştim, deocamdată, cât va fi, dar e clar că va fi mai mare de 500 CP, pentru a păstra ideea de evoluţie faţă de precedenta generaţie.

Rămâne de văzut dacă M6 va fi propus doar în versiune coupe şi cabrio, ca până acum, sau se va diversifica şi pentru noile versiuni, coupe cu 4 uşi, precum şi ineditul shooting-break, despre care au apărut recent zvonuri.


Ediţie specială BMW M3 Tiger


UPDATE VIDEO: Doar pentru chinezi!
Constructorul bavarez a lansat o ediţie specială, destinată pieţii din China, a versiunii BMW M3 denumită foarte sugestiv BMW M3 Tiger.


Cu ocazia celebrării a 25 de ani de M3, BMW a lansat o serie de ediţii limitate ale acestui model, printre care şi M3 Tiger, fiind destinată exclusiv pentru piaţa din China. Numele ediţiei speciale este dată chiar de anul lansării, Anul Tigrului.

Vopsit în Fire Orange Metallic, nuanţă întâlnită şi pe BMW M3 GTS, M3 Tiger degajă un aer puternic, specific unui tigru. Habitaclul este dominat de o tapiţerie de piele neagră Novilla, cu cusături portocalii, contrastante. Tetierele vor fi "însemnate" cu un mic cap de tigru, iar pentru ca efectul să fie maxim, pragurile sunt inscripţionate cu un logo TIger Editon, în culoare Fire Orange Metallic.

10 sept. 2010

CaNiBaLIsM

Povesti inspaimantatoare despre oamenii care isi mananca semenii circula de secole prin lumea oocidentala. Pentru unii – e doar un mit; pentru altii – o posibila realitate, oribila si fascinanta totodata.

Raspandite de misionari, exploratori sau armate cotropitoare, povestile despre triburi primitive, care mancau carne de om, au aprins imaginatia populara timp de sute de ani. Totusi, daca stam bine sa ne gandim, aceste surse nu erau foarte credibile; in fond, pentru a-si justifica prezenta si actiunile in acele teritorii indepartate, aveau tot interesul sa acrediteze ideea ca acolo traiesc niste salbatici respingatori, cu purtari dezgustatoare, care trebuiau "civilizati" cu forta, la nevoie.

Nimic nu slujea mai bine acestui scop propagandistic decat canibalismul, caci acesta e poate cel mai puternic dintre tabu-urile omenirii si tocmai de aceea incalcarea lui provoaca tot atata fascinatie cat si repulsie.

Dar, daca multa vreme canibalismul a fost un mit despre obiceiurile unor popoare salbatice si exotice, o intamplare petrecuta in 1972 a zguduit profund perceptia lumii "civilizate" despre acest fenomen: un avion care ii transporta pe membrii echipei de rugby a Uruguayului s-a prabusit in Anzi. 16 din cei peste 40 de pasageri de la bord au izbutit sa supravietuiasca, timp de aproape trei luni, pe culmea unor munti inzapeziti, doar datorita faptului ca au mancat carnea tovarasilor lor morti.

La vremea respectiva, evenimentul a umplut lumea de oroare dar, totodata, i-a fortat pe oameni sa isi reconsidere opinia fata de canibalism, sa revizuiasca si sa interpreteze - cu un ochi mai critic - relatarile istorice privind acest comportament. Afla mai multe, urmarind socantul documentar de mai jos:Da Vinci Learning, unul dintre cele mai bune canale TV de educatie si entertainment stiintific din lume, impreuna cu DESCOPERA.ro, cel mai mare portal romanesc de popularizare a stiintelor, iti aduc saptamanal mini-documentare video incitante, prin care te invita sa descoperi si sa inveti despre lumea in care traiesti. Revino in fiecare saptamana pe DESCOPERA.ro pentru a urmari serialul Da Vinci Learning si a afla - intr-un mod atractiv - noi lucruri, fapte extraordinare si realitati mai putin stiute din toate domeniile tale de interes.

Afla raspunsuri la cele mai enigmatice intrebari din istorie, zoologie, tehnologie, medicina sau natura. De la structura panzei de paianjen la secretele zgaraie-norilor, de la povestea calatoriilor spatiale la canibalism, de la originea vietii la atributele neobisnuite ale calutilor de mare - Da Vinci Learning si DESCOPERA.ro te invata, simplu si distractiv, tot ceea ce vrei sa afli.

Cati OAmEnI sUnt In ImaGiNE?

PeNtrU cEi CAre RASpUnd REpede MAi aM o inTRbare
CAtI Baieti Si CAte Fete?

Skoda Octavia Cabrio?

Skoda Octavia Cabrio?


Familista decapitată!Din nou în universul randărilor pe calculator: malaezianul Theophilus Chin se pare că îşi dedică mult timp Photoshopului. Iar acum vine cu o propunere uluitoare: Skoda Octavia Cabrio. Ce ziceţi?


Malaezianul Theophilus Chin ne-a atras cu adevărat atenţia în momentul în care a modificat (în photoshop, evident) SUV-ul românesc, transformându-l în Dacia Duster Pick-up. O idee foarte bună, pe care ne aşteptăm să o vedem transpusă şi în practică de producătorul român.

Acum, însă, iată-ne martorii unei propuneri foarte ciudate: Skoda Octavia Cabrio - vezi aici schiţele. Trecând peste calitatea nu prea reuşită a imaginilor, după cum şi autorul recunoaşte, se naşte o întrebare legitimă: oare ar avea sens o astfel de versiune pentru una dintre cele mai vândute familiste din Europa?


Skoda Octavia Cabrio, o propunere in photoshopRandările sunt evident bazate pe versiunea de top, Skoda Octavia RS, prin urmare "noul" model are o oarecare atractivitate. Pe de altă parte, Skoda Octavia este bazată tehnic pe platforma lui Volkswagen Golf. Din care mai derivă şi coupe-cabrioletul VW Eos, dar şi cabrioletul premium Audi A3 Cabrio.

Faţă de cele două modele menţionate, Octavia Cabrio ar avea avantajul atât al unui spaţiu mult mai mare pentru cei patru sau chiar cinci pasageri, dar ar putea propune şi un preţ mai accesibil. Probabil soluţia pentru acoperiş ar fi cea a unui softtop, atât din raţiuni de costuri, cât şi tehnologice.

Skoda Octavia Combi ar fi o propunere mai spatioasa si mai ieftina decat VW Eos sau Audi A3 Cabrio
Skoda Octavia Cabrio ar intra într-o nişă foarte interesantă de piaţă: cea a cabrioletelor ieftine, dar cu mult spaţiu pentru 5 pasageri şi un portbagaj generos. Momentan, doar Chrysler Sebring Convertible poate fi considerat ca aparţinând acestei "specii", restul cabrioletelor mari cu patru locuri fiind maşini premium, cu preţuri de peste 40-50.000 euro.

De fapt, tot Teophilus Chin este responsabil şi pentru "decapotarea" lui Hyundai Sonata, un model care are foarte mari şanse să apară în producţia de serie. Însă, dacă modelul coreean ar putea avea parte de un succes bun peste ocean, nu la fel ar sta cazul cu Octavia Cabrio, Skoda fiind, practic, inexistentă pe continentul american, iar în Europa are notorietatea uneia dintre cele mai bune maşini de familie.

CREZI CĂ E O IDEE BUNĂ SKODA OCTAVIA CABRIO?
sursa promotor.ro

9 sept. 2010

Si-a rupt picioarele in timpul serviciului


Si-a rupt picioarele in timpul serviciului
Un muncitor in virsta de 30 ani a trecut razant pe linga moarte in momentul in care a cazut in gol de la etajul II al unui imobil situat in orasul Comanesti. Daniel M., din comuna Faraoani, judetul Bacau, angajat al unei societati comerciale, monta o plasa pentru tintari la o cladire situata pe str. Liceului. Intr-un moment de neatentie, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut in gol aproximativ cinci metri, prabusindu-se pe o suprafata de beton. Victima accidentului de munca a scapat cu viata, fracturindu-si insa ambele picioare. Transportat la Spitalul Moinesti, pacientul a fost diagnosticat de medici cu “traumatism forte membre inferioare bilateral, fara leziuni interne”. In cauza s-a intocmit dosar penal, cazul fiind cercetat de Parchetul de pe linga Judecatoria Moinesti.

8 sept. 2010

Duster Van???

Duster Van, o nouă "versiune" a SUV-ului Dacia, venită de la austrieci -


Dacia Duster Van
Pornind de la modelul Dacia Duster, austriecii de la compania Fiskales au realizat primul model Van, scrie Auto Evolution . Pentru preţuri mai mici decât variantele originare SUV, începând de la 12.500 de euro - pentru versiunea de 1,6 16v -, clienţii companiei austriece pot obţine o maşină cu o capacitate de 1.636 de litri şi o încărcătură de 425 de kilograme. De asemenea, compania promite să ofere un asemenea pachet şi pentru versiunea de 1,5 dCI cu 110 CP, preţurile pentru acest model urmând a fi anunţate ulterior. publicitate

Conversia de la SUV la Van este prima astfel de încercare făcută de o altă companie decât Dacia, fabrica de la Mioveni exportând kituri de instalare ale SUV-ului pe mai multe pieţe.

7 sept. 2010

CoNcUrEnT PeNtrU vW GoLf

Chevrolet Cruze hatchback
Iată şi Cruze-ul în 5 uşi!
Printre cele patru premiere mondiale de la Salonul Auto de la Paris 2010 se va număra şi Chevrolet Cruze hatchback, un model ce va putea fi achiziţionat de pe pieţele din Europa chiar de la mijlocul anului 2011.


Versiunea în 5 uşi a cunoscutului model Chevrolet Cruze va fi dezvăluită pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris, pe 30 septembrie. Acesta este o altă dovadă privind intenţia mărcii Chevrolet de a oferi mai multă valoare în schimbul preţului, în cadrul principalelor segmente auto din Europa. Prin introducerea noului hatchback Cruze, clienţii au acum la dispoziţie un stil alternativ de caroserie pe lângă sedanul tradiţional, iar Chevrolet a stabilit noi standarde printr-un autovehicul care oferă o valoare de nivel mai înalt în comparaţie cu unii dintre concurenţii săi cu mai multă experienţă în acest segment.

Conform spuselor lui Wayne Brannon, preşedintele şi directorul general al Chevrolet Europe, potenţialul de a satisface cerinţele mai multor clienţi este semnificativ. "Cruze se dovedeşte a fi o reală poveste de succes. Vindem acest model în 70 de ţări din toată lumea şi, recent, acesta a depăşit modelul Aveo, devenind cel mai bine vândut autoturism al mărcii la nivel mondial." "Modelele hatchback joacă un rol critic pe numeroase pieţe. Întregul segment compact din Europa constă în aproximativ 4,8 milioane de unităţi, care reprezintă peste un sfert din întreaga piaţă, iar modele hatchback reprezintă aproximativ 65% din acest volum. Prin urmare, aşteptaţi-vă să observaţi o creştere a activităţii comerciale în anumite regiuni, ceea ce va transmite mesajul că Chevrolet este acum un jucător serios şi de top în Europa."
Chevrolet Cruze hatchback păstrează aceeaşi "postură" dinamică ca şi sedanul, dar cu o linie fluidă şi atrăgătoare a acoperişului, caracteristică pentru un coupe, şi consolelor scurte atât în faţă cât şi în spate. Caroseria acestuia va oferi aceleaşi reacţii rapide pe şosea, fiind construită cu ajutorul noului sistem de şasiu integral (BFI), completat printr-o reglare de ultimă generaţie a componentelor şasiului. Utilizarea sistemului BFI are drept rezultat niveluri înalte de stabilitate şi rezistenţă. Portbagajul are un volum de aproape 400 de litri şi va fi disponibil cu o banchetă spate rabatabilă fracţionat 60/40.

Noul model în 5 uşi va fi pus în vânzare în toată Europa la mijlocul anului 2011, iar preţurile vor fi anunţate aproape de data lansării.
SuRSa Promotor.ro

5 sept. 2010

PiESa NOuA InnA FEAt JuaN MaGAn Un MoMenTo

2 sept. 2010

CuM sa ScRI 3D

BuCuREStIUl DE AlTa DaTA

ImAGinI InedIet cu BuCuREsTiUL DE aLtA DAta

Vezi mai multe video din Muzica

Saab Boreas - Concept Car

Concept virtual: Saab Boreas by Jorge Marti Vidal
Click to play
Încă un coupe virtual Saab
Nu îl vom vedea la Salonul Auto Paris 2010 şi nu credem că va apprea vreodată ca model de serie. Totuşi, Saab Boreo este o propunere interesantă.
Nu suntem la prima propunere virtuală dedicată mărcii Saab - probabil greutăţile prin care a trecut marca suedeză au trezit compasiune în lumea designerilor, care acum încearcă să vină cu soluţii pentru revigorarea Saab.

Saab Boreas Concept este creatia designerului spaniol Jorge Marti VidalConceptul de faţă, denumit Saab Boreas, este creaţia designerului spaniol Jorge Marti Vidal şi doreşte să transpună viziunea mediteraneană într-un pachet scandinav. Prin urmare, avem parte de o maşină sportivă, un coupe cu o alură musculoasă, principala particularitate fiind adaptarea ideii stilistice de "carlingă" pentru porţiunea vitrată şi montanţii faţă.

Partea din faţă a maşinii, totuşi, nu putem afirma că se încadrează 100% în stilul Saab, farurile având o formă cam ascuţită, iar grila centrală fiind parcă prea impozantă. Nici spatele nu aminteşte în mod clar de patrimoniul Saab, dar are avantajul că îi conferă lui Boreas un sentiment de forţă brută.

Saab Boreas are un stil sportiv relativ clasic, dar si cateva idei de origine Saab


Interesantă ideea de acces la portbagaj: partea superioară se deschide ca un hayon, în timp ce partea inferioară este, de fapt, o mică platformă verticală, care culisează în jos - o idee care ar trebui luată în calcul de către constructorii de SUV-uri.

În rest, nici un cuvânt despre posibilele sisteme de propulsie sau ce performanţe ar putea avea bolidul. Saab Boreas rămâne doar un exerciţiu de design, unul care poate atrage atenţia celor de la Saab prin câteva detalii bine gândite.

Saab Boreas ramane doar un exercitiu de design virtual

SUrsa promotor.ro

1 sept. 2010

Lara si DJ Robert Georgescu - I Can Feel


5 SaPtAmAnI In BaLoN

Caravana Orange, "5 saptamani in balon", porneste pe 1 septembrie intr-o calatorie din care va putea arata tuturor Romania de sus.Balonul Orange va calatori prin tara
Timp de 5 saptamani, balonul Orange va calatori prin mai multe regiuni din tara si va opri in 10 orase: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Oradea, Piatra Neamt, Sibiu, Suceava si Targu Mures.

Cu balonul vor calatori un jurnalist si un fotograf profesionist de la cotidianul Adevarul, care vor fotografia de la inaltime cele mai frumoase regiuni.

Fotografiile vor fi disponibile intr-un album pe site-ul www.5saptamaniinbalon.ro si in ziarul Adevarul. Cei care doresc sa fie la curent cu aventurile balonului, gasesc informatii si fotografii pe Facebook.com si pot urmari caravana pe Twitter.

Un NoU MoNoVoLuM La PaRiS 2010: Toyota Verso-S

Un nou monovolum la Paris 2010: Toyota Verso-S
Yarisul mai spaţios
Toyota a renunţat la modelul Yaris Verso, dar numai la titulatură, pentru că la Salonul Auto Paris 2010 ne va arăta noua propunere din domeniul monovolumelor de clasă mică: Verso-S.


Toyota Verso-S promite mult spatiu

Pe piaţa japoneză, modelul de clasă mică Yaris are şi un frăţior mai încăpător, botezat Ractis şi care, practic, este urmaşul lui Yaris Verso, model care nu se mai comercializează de ceva vreme pe piaţa europeană.


Totuşi, la Salonul Auto Paris 2010 , japonezii vor prezenta în premieră mondială noul model Toyota Verso-S , un frate mai mic al monovolumului Verso (derivat din compacta Auris) şi care îşi propune să concureze monovolumele de clasă mică, dintre care putem aminti noile Citroen C3 Picasso, KIA Venga sau Renault Modus.

Toyota Verso-S este conceput pe platforma citadinei Yaris şi are o lungime mai mică de 4 metri, urmând a fi mai scurt decât principalii săi concurenţi, dar ni se promite că nu vom fi dezamăgiţi în ce priveşte caracterul practic, datorită unui interior modulabil şi a ideilor care maximizează spaţiul util.

Deşi detaliile oficiale cu privire la noul model vor fi făcute publice la salonul parizian, ne aşteptăm ca gama de motorizări să fie cunoscută de la Toyota Yaris: un 1.3 VVTi pe benzină şi micul diesel 1.4 D-4D.

Totuşi, rămâne de văzut dacă nu va intra în concurenţă directă cu un alt model din "ograda" Toyota, şi anume micul crossover urban Toyota Urban Cruiser. Probabil politica de preţuri va fi gândită astfel încât să elimine o eventuală canibalizare între aceste modele de clasă mică.
Sursa promotor.ri

 
Site Meter