Balul Bobocilor la Colegiul Economic 2016 ~ LuCyFeR93

Ei bine, aseara am fost la bal la Economic ;) ( ultimul din acest sezon), o locatie noua si un eveniment mult mai bun. :D Dupa multi ani in care conducerea a ales Casa de Cultura din diferite....

Balul All Around the World ~ LuCyFeR93

După cum bine ştiţi, vineri (30 Noiembrie) a avut loc Balul C.N Ferdinad I, la care am luat si eu parte. Balul a durat aproximativ 4 ore (cam mult, părerea mea), acesta fiind organizat la Teatrul de Vară de către Clasa a XII-a C....

Renaul Zoe - o experienta 100 % electrica

Ei bine, a cam trecut ceva timp de când nu am mai participat la un test drive, dar atunci când se organizează unul sunt şi eu prezent :))) . Astăzi (5.06) Dedeman Automobile m-a invitat să testez un model 100% electric şi anume Renaul Zoe .....

Povestea din spatele campaniei "Tare as ajuta un copil"

Timpul a devenit cea mai importantă resursă din ziua de azi, aşa că după o perioada destul de lungă de când nu am mai scris ceva pe blog vin cu o poveste destul de interesantă.....

Test Drive VW Passat 2015 ~ LuCyFeR93

Dacă anul trecut l-am început cu un test drive cu noul VW Amarok , iată că și anul acesta cei de la Cybernet Auto Center mi-au pregătit o mică surpriză, lăsându-mă să conduc noul VW Passat 2015 sau cum alți îl stiu Passat B8....

31 iul. 2010

Abarth este cumpărat de FIAT


31 iulie este ziua în care Abarth devine divizia sportivă FIAT, după ce mult timp a reprezentat partenerul tradiţional al italienilor în motorsport.
31 Iulie 1971 - În această zi Abarth este cumpărată de către FIAT devenind parte a grupului italian nu doar tunerul de casă al italienilor pentru modelele de competiţie şi chiar de stradă. Abarth a fost înfiinţată ca şi companie pe data de 31 Martie 1949, de Karl Abarth, un austriac stabilit în Italia şi Guido Scagliarini, pilot de curse al acelor vremuri. Logo-ul ales a fost semnul zodiacal al lui Abarth, scorpionul.

Scopul companiei era să producă maşini şi agregate adiţionale pentru şosea sau motorsport, în principal fiind foarte cunoscuţi pentru evacuările foarte performante. Combinând comerţul cu tobe de eşapament speciale, destul de populare printre pasionaţi, şi participările în competiţii, Karl Abarth a văzut oportunitatea de a crea o maşină sport foarte accesibilă. Astfel a preluat ca bază noul Fiat 600 şi schimbându-i motorul a rezultat Fiat Abarth 750, primul model făcut de cei doi constructori.

Cel mai popular Abarth a venit însă în 1958 atunci când noul Fiat 500 a fost preparat, crescând puterea de la 13 CP la 26 CP. Pare o valoare infimă, dar luând în calcul masa foarte mică era pentru acea vreme un model sportiv chiar capabil, micul bolid reuşind să stabilească un record de a parcurge 18.186 m cu o viteză medie de 108 km/h. Abarth a mai lucrat şi cu Simca la realizarea modelelor 1000 şi 1300. Aşa cum am spus FIAT a preluat integral Abarth în 1971 şi în perioada în care a urmat noua achiziţie a devenit responsabil cu motorsportul. În anii '90 Abarth a intrat într-un con de umbră, dar în ultimii ani "Scorpionul" revine puternic având astăzi patru modele disponibile.
Sursa promotor.ro

46 de Dustere au fost achiziţionate de Orange!


Automobile Dacia a livrat recent prima flotă de modele Dacia Duster companiei Orange România.
Aceasta este alcătuită din 46 de vehicule, care vor fi utilizate de către departamentul tehnic pentru lucrările de întreţinere a reţelei de telecomunicaţii şi pentru intervenţiile rapide ale operatorului de telefonie mobilă.

Cele 46 Dacia Duster achiziţionate de Orange sunt vehicule cu tracţiune integrală, versiunea "Lauréate", dotate cu motorul 1.5 dCI 110 CP. Nivelul de echipare "Lauréate" reprezintă vârful de gamă al modelului Dacia Duster, care oferă în plus pe vehiculul de serie opţiunea "Pack Modularitate", aer condiţionat, computer de bord cu şase funcţii şi o serie de elemente decorative de interior şi exterior.

"Colaborarea dintre Dacia şi Orange este la început, dar am certitudinea că Dacia Duster îşi va dovedi fiabilitatea. Este un adevărat vehicul de teren, care se adaptează fără probleme atât şoselelor, cât şi terenurilor accidentate, pe care le va aborda fără efort. Consider că Orange a făcut cea mai bună alegere, având în vedere costurile avantajoase pe care le presupune întreţinerea acestei flote", a declarat Fabrice Cambolive, Director Comercial al Grupului Renault în România.

Parteneriatul dintre Grupul Renault România şi Orange datează de peste 10 ani, majoritatea vehiculelor achiziţionate până în prezent fiind modele Renault. Parcul de întreprindere Orange deţine astăzi peste 380 de vehicule ale mărcii franceze.
Sursa Promotor.ro

AccIdeNT SpecTacuLos FoRmuLa TrUcK

AcCiDENta SpEcTAcUlOS

29 iul. 2010

Dinamo Bucureşti - Hajduk Split, scor 3-1, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa

                                                              Dinamo Bucureşti - Hajduk Split, scor 3-1, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa       


Golurile gazdelor au fost marcate de Andrei Cristea '6 (penalti), Garat '40 şi Kone '70, iar oaspeţii au punctat prin Tomasov '64.
În minutul 6, Andrei Cristea a transformat un penalti acordat pentru un fault în careu al portarului Subasici la Torje.
Garat a marcat în minutul 40, reluând în poarta goală mingea revenită din bară, după şutul expediat de pe partea stângă de Adrian Cristea.
Hajduk a înscris în minutul 64, prin Tomasov, care l-a evitat pe Pulhac printr-o preluare spectaculoasă la marginea careului mare şi a şutat jos, la colţul lung, mingea atingând bara înainte de a intra în poartă.
Pentru Dinamo a mai punctat Kone, în minutul 70, cu un şut sub bară, de la 14 metri, după o minge respinsă.
Dinamo: 1. Curcă - 27. Homei, 25. Scarlatache, 30. Garat, 3. Pulhac - 5. Kone, 29. N'Doye, 22. Torje (8. Munteanu '54), 20. Ad. Cristea, 19. Ganea - 17. An. Cristea (14. Păun '77). Antrenor: Ioan Andone.
Hajduk: 1. Subasici - 20. Rezici, 22. Maloca, 5. J. Buljat, 17. Strinici - 4. Ljubicici (21. Brkljaca '44), 7. Vejici, 11. Andrici - 18. Oremus (14. Tomasov '46), 99. An. Sharbini - 10. Ibricici. Antrenor: Stanko Poklepovici.
Cartonaşe galbene: N'Doye '25, Torje '34, Pulhac '42, Kone '70 / Subasici '5, Oremus '29, J. Buljat '45+2, Vejic '55, Brkljaca '87.
Arbitri: Lee Probert (central) - Stephen Child, Simon Long (asistenţi) - David Webb (rezervă) - toţi din Anglia.
Pe panourile publicitare şi pe tabela de marcaj a stadionului Dinamo au rulat reclame cu noul slogan al brandului de ţară, "Explore the Carpathian Garden", lansat de Ministerul Turismului.
La meci au asistat aproximativ 12.000 spectatori.
Partida retur va avea loc joi, 5 august.
Sursa mediafax.ro

Mercedes Benz CL65 şi 63 AMG facelift


UPDATE Poze: Mai mult nerv AMG pentru CL
Schimbările estetice ale gamei Mercedes-Benz CL se repercutează şi asupra versiunilor AMG, care primesc şi mai multă putere.


Mercedes-Benz CL65 AMG şi CL63 AMG se aliniază noii imagini de marcă Mercedes-Benz, primind implanturile cu LED-uri, noile blocuri optice şi noua grilă. Fiind însă versiuni speciale se diferenţiază de versiunile standard prin spoilerul mai agresiv şi chiar între ele, 65-ul având elemente de aluminiu nou inserate atât în partea frontală cât şi cea posterioară. Schimbările din interior sunt similare cu cele arătate deja de Mercedes-Benz pe S Class, luxul fiind cuvântul de ordine al elegantului coupe.


Şi sub capotă se întâmplă transformări. CL63 AMG, nu prea îşi mai merită numele, pentru că primeşte un transplant cu noua inimă 5.5 V8 bi-turbo care oferă 536 CP şi un cuplu de 800 Nm. Este un salt destul de spectaculos, noul motor având un răspuns mai viguros, datorită celor 14 CP în plus şi a cuplului mai generos cu 170 Nm!. Pachetul AMG Performance Package aduce însă un plus de putere consistent, noul CL atingând astfel 563 CP.
SuRSa promotor.ro

Producţia de BMW M6 oprită

Adio M6 E63/64!


BMW a anunţat că a tras cortina asupra GT-ului de performanţă BMW M6, o dată cu acest model ieşind din scenă şi apreciatul motor V10 de 5.0 litri.


BMW M6 E63/64 şi-a făcut apariţia sub forma unui show car la Salonul de la Geneva din 20005, fiind versiunea sportivă a lui BMW Seria 6, model apărut cu un an mai devreme. Acest GT a preluat la acea vreme propulsorul lui BMW M5, unitatea V10 de 5.0 litri, dezvoltând aceeaşi putere maximă. În ciuda aspectului controversat, marca Bangle, M6 a fost una dintre cele mai apreciate coupe-uri sportive cu patru locuri, datorită performanţele exemplare şi a spaţiului pe care îl oferea.

BMW anunţă însă că această poveste a ajuns la sfârşit şi că acest model nu se va mai produse, ultimul exemplar ieşind pe porţile diviziei M la sfârşitul acestei luni. Acest anunţ al BMW este şi un semn că noul BMW Seria 6 este aproape de a fi lansat, Grand Tourer-ul bavarez fiind zărit în numeroase rânduri în teste pe şosea sau circuit.

Va exista şi un viitor M6, dar cel mai probabil nu va mai avea un V10 sub capotă, ci aşa cum se prefigurează la noul M5, va avea un V8 de 4.4 litri twin-turbo. Presa internaţională avansează şi posibilitatea ca noul vârf de gamă al Seriei 6 să nu mai poarte denumirea M6, ci una cu litera M pe post de sufix. Această ipoteză sfidează însă logica pentru că ar fi o continuare firească a legendei M6, apărută în 1983, şi nu un conflict cu un al model existent sau legendar al bavarezilor, ca şi în cazul lui Seria 1 M Coupe.

SuRsa promotor.ro

ImAGinI Din FaRaOaNi

                                    ImaGinI SuBERbe

PlOaIE TORENtIaLA FaRaOaNi

PlOaIE TORENtIaLA FaRaOaNi

Sa Lasam Imaginile sa vorbeasca de la sine.No CoMmEnT

PlOaie FaRaOaNI

G.M. cumpără Cadillac


29 Iulie este ziua în care Cadillac, la acea vreme cea mai de lux marcă americană, a fost cumpărată de către General Motors.


29 Iulie 1909 - În această zi nou înfiinţata General Motors Corporation cumpără Cadillac Automobile Company pentru o sumă de 4,5 milioane dolari. Această tranzacţie a fost prima achiziţiei de asemenea anvergură din istoria automobilistică, în acea perioadă Cadillac făcând cele mai elegante şi rafinate automobile din S.U.A.

Cadillac se poate lăuda că în decurs de doar şapte ani Cadillac a trecut de la epavă resuscitată la companie cotată la o sumă uriaşă. Cadillac a luat naştere din rămăşiţele tentativei secunde a lui Henry Ford de a face o companie automobilistică (Ford a fost a treia), preluată de un grup de acţionari care au apelat la Henry Leland pentru a evalua valoarea a ceea ce mai rămăsese din Henry Ford Company. Leland i-a convins însă să rămână în afacere şi în 1902 a fost scos pe piaţă primul Cadillac.

Compania americană, denumită după fondatorul Detroit, Antoine Laumet de la Mothe Cadillac, a progresat rapid şi în primul an a produs 2.500 de automobile, un record la acele vremuri, ulterior captând interesul lui William Durant, fondatorul General Motors.
surSa Promotor.ro

28 iul. 2010

Inundatii in orasul Bacau

Dupa ploile torentiale de azi-noapte, paraurile Trebes si Barnat s-au umflat si au iesit din matca inundand mai multe zone din vecinatatea municipiului Bacau. Luni seara a plouat cu 107 litri pe m2.

Comuna Margineni, Calea Moinesti si Cartierul CFR sunt acum sub ape. Intrarea in oras dinspre Moinesti-Comanesti este blocata, la fel si circulatia pe podul de la Margineni. Fabrica de bere si fabrica de paine au fost si ele inundate.

In Gheraiesti, la Podul cu Lanturi, situatia este sub control, chiar daca Barnatul este foarte mare avand in adancime aproximativ 5 metri, adica de 5-6 ori mai mult decat in mod normal. Albia paraului a fost curatata inainte si cred ca acesta este unul dintre motivele pentru care apa nu se revarsa la Digul Barnat.

In acest moment se lucreaza la construirea unui dig in spatele supermarket-ului Selgros. Acolo este un pod pe care trece calea ferata iar pe sub el exista pericolul de a intra apa. Sute de jandarmi lucreaza in acest moment la construirea unor diguri din saci de nisip in zona. La apelul administratiei locale, jandarmilor li s-au alaturat mai multe firme de constructii care au adus utilaje.SuRSA FoTo kristofer93
POstat dE LuCyFeR93

Noul Logan, nume de cod X52


Proiectul Dacia Logan II, cunoscut sub numele X52, este în mare parte gata, constructorul începând negocierile cu furnizorii de subansamble.


Viitorul Dacia Logan este în prezent un proiect strict secret şi singurul lucru care se cunoaşte în prezent este numele de cod, X52. Ziarul Financiar a discutat însă cu principalii furnizori pentru a afla detalii noi despre urmaşul lui X90. Astfel, aflăm că majoritatea furnizorilor negociază deja cu Renault contractele pentru furnizarea de componente pentru viitorul model, proiectarea componentelor fiind deja finalizată.

Din păcate nu aflăm prea multe detalii concrete. Conform lui Cătălin Tischer, director general Mahle, furnizor al filtrelor de aer, motorizările rămân aceleaşi, cu cilindree neschimbate, dar au devenit mai performante având un consum mai mic şi de asemenea emisii de dioxid de carbon reduse.

O ipoteză interesantă este emisă de reprezentanţii Elba Timişoara, furnizorul blocurilor optice, care spun că există posibilitatea inserării tehnologiei LED în farurile viitorului Logan. Declaraţia este însă uşor înşelătoare, pentru că este greu de crezut că Renault va implementa blocuri optice întâi pe Logan, atâta timp cât majoritatea modelelor Renault nu au aşa ceva.

Viitoarea generaţie Dacia Logan ar trebui să iasă pe piaţă în 2012, dar se pare că nu va fi singurul automobil low-cost lansat în acel an Citroen şi Peugeot pregătind şi ei un automobil accesibil.
Citiţi în continuare pe ZF.ro care sunt ameninţările viitorului Dacia Logan.


27 iul. 2010

Ultimul Citroen 2CV produs


Citroen 2CV, poate cel mai celebru automobil franţuzesc, este fabricat pe 27 Iulie 1990 pentru ultima dată în Portugalia.


27 Iulie 1990 - Acum 20 de ani la uzina Mangualde din Portugalia s-a produs ultimul expemplar Citroen 2CV. De la debutul consemnat în 1948, în cei 42 de ani de existenţă s-au produs 5.114.959 unităţi, fără a primi îmbunătăţiri radicale. Citroen 2CV este echivalentul de maşină a poporului al germanului VW Beetle, italianului Fiat 500 sau britanicului Austin Mini. Totuşi dintre toate Citroen 2CV, al cărui nume vine de la "Deux Chevaux Vapeur", a dus austeritatea la rang de artă.

Astfel dezvoltarea lui Citroen 2CV a început imediat după Al Doilea Război Mondial, într-o eră în care Franţa era vlăguită din punct de vedere economic. Modelul a fost prezentat la Salonul de la Paris din 1948 şi a fost un succes instantaneu, la un moment dat cererea fiind atât de mare încât termenul de aşteptare ajungea chiar până la 5 ani. Cu toate că era un automobil auster şi ieftin, venea cu soluţii inovatoare pentru clasa sa. Suspensia avea o arhitectură foarte complexă şi filtra bine şi cele mai denivelate drumuri, avea tracţiune faţă şi frâne pe discuri, plus un motor răcit cu aer şi o transmisie manuală cu 4 rapoarte, ceea ce nu reprezintă un lucru de ignorat pentru 1948, ba din contră. Ulterior s-a introdus şi o versiune cu tracţiune integrală, fiind printre puţine modele din clasa sa cu capacităţi tot-teren.

La începutul anilor '80, în ciuda îmbunătăţirilor incrementale, Citroen 2CV era depăşit tehnic şi moral , astfel încât francezii au redus producţia. În 1988 au mutat toate operaţiunile de fabricare în Portugalia, dar în 1990 s-a luat decizia de stopare a producţie a legendarului 2CV.
SurSa promotor.ro
PoSTat De LuCyFeR93

26 iul. 2010

Renault pregateste un Megane RS de 300 CP


Noul Renault Megane RS a fost surprins in timpul testelor pe circuitul de la Nurburgring.


Se pare ca Renault lucreaza la dezvoltarea unui model Megane RS mai puternic. Modelul curent are cu 50 CP mai putin decat Ford Focus RS. Megane RS dispune de un motor turbo pe benzina de 2.0 litri, cu o putere de 250 CP, si este echipat cu tehnologii de ultima generatie, incluzand RS Dynamic Management (un sistem care permite trei moduri ESP) si RS Monitor (telemetrie integrata), pentru un pret de lansare de 22.600 euro, cu TVA inclus.

Noul Megane RS ar putea folosi un propulsor de 2.0 litri supraalimentat modificat sa dezvolte 300 CP. Puterea in plus ar fi mai mult decat suficienta pentru a concura cu noul Focus RS si noul Astra OPC.

In ceea ce priveste design-ul, acesta va fi putin optimizat pentru a oferi o aerodinamica si o racire imbunatatita. Partea frontala va primi o noua grila si bara, rolul acestora va fi de a facilita racirea motorului si a sistemului de franare. Noul Megane RS va fi unul dintre primele modele care nu va fi realizat de inginerul britanic Steve Marvin.

Renault ar putea lansa si un moAdel de performanta. Acesta va folosi geamuri din plastic si panouri din fibra de carbon pentru a reduce greutatea masinii. Noul RS va fi produs Spania pentru a optmiza costurile de productie
SuRSA Masini.ro
PosTat DE LUCYFeR93

Skoda va realiza un model bazat pe conceptul Joyster


Cei de la Autobild au publicat faptul ca Skoda doreste sa realizeze un model compact bazat pe conceptul Joyster, concept prezentat in 2006 la Paris.


Skoda Joyster este un model cu trei usi, cu dimensiuni compacte la exterior, dar surprinzatoare prin spatiul interior generos. Acesta a fost prezntat in 2006 la Salonul Auto de la Paris ca si un studiu de design.

Grupul Volkswagen doreste sa lanseze noi modele Seat si Skoda. Modelele compacte se vor baza pe noul Lupo. Acestea vor folosi in mare parte aceasi parte mecanica si design, dar cu anumite elemente caracteristice. Modelul Seat se va numi Arosa, iar cel Skoda s-ar putea sa poarte acelasi nume ca si conceptul pe care se bazeaza, Joyster.

Noul Skoda Joyster va fi disponibil initial cu un propulsor de 1.0 litri cu trei cilindri capabil sa dezvolte 65 CP si un diesel de 1.2 litri capabil sa dezvolte 75 CP. Modelul cu cinci usi va fi lansat in 2012 si va fi dotat cu un nou propulsor supraalimentat de 1.0 litri cu patru cilindri, propulsor capabil sa dezvolte 85 CP.

Pretul noului Skoda Joyster va fi sub cel al modelului Fabia. Noul model face parte din planul germanilor de a deveni cel mai mare producator de autoturisme pana in 2018.

SuRSa masini.ro
PosTat de LuCyFeR93

25 iul. 2010

Ecranul rotund de la Sony - pentru imagini 3D fără ochelari

Prototipul de mai jos seamănă mult cu gadgeturi pe care le-am văzut în filme SF. El afişează o imagine 3D autostereoscopică, ceea ce înseamnă că utilizatorul percepe spaţialitatea obiectului afişat fără a avea nevoie de ochelari. În comparaţie cu alte ecrane similare, acesta este circular. Oricum s-ar învârti utilizatorul în jurul său, obiectul afişat are o altă perspectivă, dând impresia că acesta s-ar aflat într-un glob de sticlă. Termenul hologramă ar putea fi folosit cu ceva reţineri în cazul de faţă. Prototipul nu este nou, el fiind prezentat anul trecut la Digital Contents Expo din Tokyo.


Indiferent de unghiul din care este privit ecranul, imaginea are o rezoluţie de doar 96x128 de pixeli. Probabil că vă întrebaţi cum se face că se pot vedea toate feţele obiectului afişat. Atunci când este afişată o persoană sau un obiect real, conţinutul video redat de ecran a fost creat special cu un sistem de opt camere fixate pe un suport circular. În cazul animaţiilor 3D avem de-a face cu o combinaţie de perspective. Acestea fiind spuse, crearea materialelor compatibile este complicată şi nu cred că vom vedea prea curând un film redat pe acest prototip. Nici Sony nu este de părere că dispozitivul poate fi folosit pe post de televizor. Aplicaţiile sale sunt limitate la afişarea obiectelor, în domeniul medial şi în magazine sau la afişarea unor animaţii 3D.
Sursa go4it.ro
PoStAt DE LuCyFeR93

Romania, te iubesc: Trenule, caruta mica!

PaRteA I


PaRtEa A II a

Mari arhitecti si ingineri ai vremii i-au deschis trenului drum printre munti si peste rauri, convinsi ca posteritatea le va duce revolutia mai departe.

Astazi, un secol si jumatate mai tarziu, ne-a invins rusinea si neputinta. Calatoria cu trenul a devenit un chin, deseori plin de pericole, si, daca ne luam dupa viteza cu care ne deplasam, pare ca ne-am intors la caruta.

Cu mii de kilometri de cale ferata scadenti la reparatii, cu poduri care stau sa cada, cu mii de locuri periculoase, cu o viteza medie de 45 de kilometri pe ora si peste 100 de ore intraziere in fiecare zi, CFR a ajuns pe ultimul loc in Europa si este in pragul falimentului.
Acum mai bine de 60 de ani, trenul circula cu o viteza medie de 100 de km pe ora iar noi eram pe primele locuri in Europa la capitolul cai ferate.
Un raport CNCFR SA din iunie 2009 trage un semnal de alarma asupra situatiei dezastruoase in care se afla Caile Ferate Romane. Aproape jumatate dintre linii sunt scadente la reparatii. 5493 de kilometri. Intre timp aceasta cifra a ajuns la 6.000. De la an la an numarul kilometrilor reparati au scazut, astfel incat in 2007 s-au reparat doar trei km, iar in 2008 si 2009 nici macar un kilometru. Zero.
Acelasi raport atrage atentia asupra instalatiilor de centralizare si electrificare. 85% dintre ele au peste 40 de ani de functionare si trebuia de mult schimbate. In 2008, din cauza lor au fost aproape 19.000 de deranjamente care au dus la intrazierea a 4.900 de trenuri.
Pe intreaga retea nationala sunt aproape 1.300 de puncte periculoase in care o nenorocire se poate intampla in orice clipa. 80% dintre poduri si podeturi au durata de viata expirata sau au nevoie urgenta de reparatii. Toate aceste realitati, raporate in cifre uriase ii fac pe CFR-isti sa reduca viteza pentru a nu iesi cu trenurile de pe linie.
SuEsa Stirileprotv.ro
PosTat DE LuCyFeR93

ImaGini De AlTa Data CU PaRcUl CanCiCovSuRsa Inimabacaului.ro
PosTat De LuCyFeR93

24 iul. 2010

Primul Ford comercializat23 Iulie este data la care Henry Ford a reuşit să vândă primul automobil care îi purta numele, fiind vândut către un reputat doctor din Chicago.


23 Iulie 1903 - În această zi Henry Ford i-a livrat Doctorului Ernst Pfenning din Chicago primul automobil Ford, un exemplar Model A. Acest automobil a fost rezultatul parteneriatului dintre Henry Ford şi Alexander Malcomson, un comerciant de cărbune din Detroit. Cei doi s-au întâlnit în timp ce Ford lucra pentru Edison Illuminating Company, Malcolmson a fost convins atunci de Henry să îi finanţeze îndrăzneţul proiect. Astfel având banii necesari şi implicând-ul şi pe Harold Wills, Henry Ford a reuşit să facă primele exemplare experimentale. Din fericire în 1903 a reuşit să vândă unul dintre ele reuşind astfel să refinanţeze o parte din datorie şi să strângă mai mult capital.

Compania lui Ford a tot crescut în anii ce a urmat, dar adevărata explozie s-a întâmplat în momentul în care Ford a pus pe picioare producţia în serie şi a aplicat-o pe modelul Ford T. Acesta a devenit practic automobilul numărul 1 în întreaga lume, fiind un succes până în 1927 atunci când a fost oprit din producţie. Imediat a fost introdus Ford Model A, un automobil care readuce la viaţă acest nume şi care a avut iarăşi un debut de succes, între 1927 şi 1931 fiind fabricate 4,3 milioande de exemplare, un record foarte greu de atins şi astăzi.

SURSA promotor.ro
PosTat De LuCyFeR93

ReZuLTaTul SonDaJuLui


PoStAt DE LuCyFeR93

23 iul. 2010

40 de milioane din acordeon


Isi castiga existenta cu ajutorul acordeonului de aproape 50 de ani. De la 13 ani a inteles ca prin cantec poate trai, iar acum are 61 de ani si opt copii, dintre care cinci sunt fete. A ramas la prima nevasta, pe care a cucerit-o prin cantec. “I-am cantat piesa «Solzi de peste», a Mariei Ciobanu. S-a indragostit de mine si in 1971 am facut nunta”, ne-a povestit acordeonistul Costel Mandache, un muzicant nelipsit din localurile bacauane. Vara isi incearca talentul pe terase sau face cate o incursiune pe litoral, de unde scoate bani buni. Totusi, criza economica l-a afectat foarte mult. “E criza, nu mai scot asa bine. In zilele mai bune scot 1-2 milioane pe zi. Castig cate 30-40 de milioane pe luna, din care imi intretin familia”, afirma Mandache. Acordeonistul afirma ca inainte de criza, in 2008-2009, castiga cu mult mai bine, peste 50 de milioane pe luna. “Am fost o saptamana la mare, la Costinesti. Au iesit bani, dar parca lumea e mai stransa la punga. In alti ani, pe litoral castigam cate 3-4 milioane pe zi, plus mancare”.
Costel Mandache afirma ca provine dintr-o familie traditionala de muzicanti. “Canta si bunicul, si tata. Acum, trei copii au pasit pe calea asta. Canta, se descurca”, a spus sacadat Costel Mandache. Bacauanul e scump la vorba. Pentru o halba de bere, tigari sau pentru cativa lei este dispus sa cante piese lautaresti vechi. Trece de la Cristian Vasile la un tango celebru, apoi interpreteaza cateva acorduri din “Mana birjar”, al lui Jean Moscopol. Schiteaza un gest ca e timpul sa plece, nu inainte de a-si bea ultima inghititura de bere. “E cald, mai trec pe la vreo doua terase si ma duc acasa. Am muncit suficient!”, incheie conversatia Costel Mandache.
SURSA DESTEPTAREA:RO Mircea Merticariu
PoStAt DE LuCyFeR93

Cea mai nebunească ofertă auto pe timp de criză!


Trebuie să fii extrem de pasionat de maşini puternice şi destul de american în gândire pentru ca într-o perioadă de criză să construieşti un bolid de o jumătate de milion de dolari. Pe de altă parte, ideea s-ar putea să nu fie chiar atât de rea câtă vreme plănuieşti să faci maşinile pe comandă şi să ai o producţie de 5-10 unităţi pe an.

În aceste condiţii, TranStar Racing Dagger GT va fi cumpărată doar de acei entuziaşti care au intrat în criză miliardari şi vor ieşi tot miliardari. Acestea fiind spuse, cifrele bolidului sunt impresionante.

Motorul produs de GM are o capacitate de 9,4 litri şi 2.000 de cai putere. Viteza maximă poate ajunge la 480 km/h, sfertul de milă poate fi "măturat" în mai puţin de 6,7 secunde, iar suta atinsă în 1,5 secunde.

Preţul de bază pentru Dagger GT este de 450.000 $, însă puţinii clienţi vor dori cu siguranţă opţionale personalizate care ar putea creşte foarte mult această sumă.

Producătorul TranStar Racing vrea să doboare multe recoduri cu aceste vehicul şi credem că nu-i va fi greu dacă va transpune în realitate cifrele de mai sus. Sperăm doar să găsească spaţiu suficient pentru rezervor deoarece consumul unui astfel de monstru va fi foarte mare. Într-un fel sau altul, Dagger GT va fi omologată pentru uz pe drumurile publice în 49 de state peste ocean.Cei interesaţi ar trebui să se grabească. Mai sunt disponibile doar două unităţi din cele cinci programate pentru 2011. Dacă sunteţi în aşteptarea unui cec gras şi mai vreţi ceva timp de gândire, producţia pentru 2012 va fi de 10 exemplare. Vrum, vrum!
SURSA go4it.ro
PoStAt DE LuCyFeR93

Symbian^4, primele screenshot-uri


Pentru Nokia, un lucru este clar: dacă vrea să rămână în fruntea producătorilor de telefoane inteligente, trebuie să şteargă praful de pe bătrânul Symbian şi să-l resusciteze. De asta vor fi mai multe versiuni ale sistemului de operare şi de asta vedem astăzi primele screenshot-uri cu interfaţa lui Symbian^4.

Din cele câteva imagini se poate observa clar că interfaţa este optimizată pentru funcţii touch, cu elemente şi meniuri suficient de mari pentru a fi apăsate cu degetul.Homepage-ul are o bară de comenzi cu funcţii care permit personalizarea ecranului şi accesarea manager-ului de aplicaţii. De asemenea, este evident faptul că Nokia urmează trendul şi permite configurarea cu shortcut-uri şi widget-uri a mai multor ecrane .

Data exactă a apariţiei primelor telefoane cu Symbian^4 nu se cunoaşte la ora asta. Se vehiculează însă sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. Oricum, ar trebui să fie gata după Symbian^3.
PosTAt De LuCyFeR93
Sursa: Engadget

VIDEO: Prezentarea noului Fisker Karma in SUAVarianta de productie a noului Fisker Karma a fost prezentata publicului in cadrul unei festivitati care a avut loc la reprezentanta Fisker din Santa Monica.


Noul model va putea fi testat si comandat de potentialii clienti incepand cu luna noiembrie. Modelul Fisker Karma beneficiaza de o putere de 403 CP, accelerarea de la 0-100 km/h are loc in 6 secunde, iar viteza maxima este de 200 km/h. In ciuda performantelor unei masini sport, modelul Karma reuseste un consum de doar 3-4 litri/100 km si emisii de 83 g CO2/km.

SurSa masini.ro
PoSTaT dE LuCyFeR93

22 iul. 2010

Splendoare pe circuit


Citroen Survolt ne lasă cu gura căscată cu ocazia înfăţişării în “carne şi oase” pe circuitul de la Le Mans. Acest concept este pur şi simplu spectaculos…


Citroen Survolt a strâns un prim val de ovaţii la lansarea de a Salonul de la Geneva din primăvară şi, deşi ştiam ce ne aşteaptă, pur şi simplu văzându-l în lumina naturală pe circuit ne-a făcut să rămânem iarăşi pironiţi în faţa monitorului pentru a vizualiza întreaga galerie. Nu ştim dacă există planuri pentru un model de serie, dar dacă se va întâmpla atunci Audi ar trebui să îşi exileze designerii la planşele de desen pentru că acest model de categorie apropiat cu a lui TT arată de-a dreptul extraterestru.

Nu este însă un corespondent perfect prin preajma dimensiunilor pentru Audi TT, Survolt având o lungime de 3,85 metri, dar par să deservească acelaşi scop, coupe-uri trendy pentru tineri. Doar că Survolt o face incredibil de futurist. Este clar totuşi că Citroen pregăteşte ceva în acest sens, pentru că împreună cu Citroen GT (prezent şi el pe circuit) însumează prea mult stil pentru a putea fi pur şi simplu clasate. Doar viitorul ne va elucida spre ce se îndreaptă Citroen.

Sub capotă se află o soluţie tehnică tot de viitor, două motoare electrice care livrează 300 CP, alimentate de baterii li-ion care cântăresc împreună 140 Kg. Pentru că întreaga caroserie este din fibră de carbon şi şasiul este tubular, acest bolid electric demarează până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi atinge o viteză maximă de 260 km/h. Distracţia nu durează însă foarte mult pentru că doar preţ de 200 km ţin bateriile, desigur nu la regim maxim, şi încărcarea se face în 2 ore la o sursă specială sau 10 ore la un 220 standard.

De acest calităţi a putut să se convingă Vanina Ickx, fiica celebrului Jacky Ickx, care a testat Survolt pe circuit în cadrul Le Mans Classic. Belgianca s-a arătat impresionată de bolidul electric, spunând că este o adevărată maşină de curse, cu un potenţial uriaş pentru viitor.

SuRsA promotor.ro
POsTat De LuCyFeR93

CapTuRA UrIAsa De TiGAri DE coNtRABanDa


Tun de 2.000.000 lei dat statului

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Serviciul Teritorial Bacau, au reusit anihilarea unei importante grupari infractionale organizate, specializata in comiterea infractiunilor de contrabanda cu tigarete provenind din Republica Moldova si Ucraina. Organele de urmarire penala au identificat si ridicat peste 200.000 de pachete cu tigari, 720.000 de lei si 23.000 de euro. Sapte persoane, membre ale grupului infractional, au fost retinute. Printre acestia si un renumit om de afaceri din Tg. Ocna. Aceasta este cea mai mare captura de tigari de contrabanda din judetul nostru.

In dupa-amiaza zilei de 20 iulie 2010, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bacau, impreuna cu procurori DIICOT Iasi, au procedat la destructurarea unor importante grupari infractional organizate specializate in comiterea infractiunilor de contrabanda cu tigari provenite din Republica Moldova si Ucraina. Acestea erau introduse in tara prin punctele de frontiera Siret si Albita, iar comercializarea lor se realiza in municipiul Bacau, in zonele limitrofe si in diferite comune din judetul nostru, fara a fi platite si taxele aferente.

Atac in forta

”Organele de urmarire penala au efectuat zece perchezitii in Bacau, Suceava si Iasi, la locuintele membrilor gruparii, a declarat subinsp. Narcisa Butnaru, ofiter de politie. S-au identificat si ridicat in vederea cercetarilor 2.256.860 de tigarete de contrabanda, importante sume de bani, 720.620 lei si 23.885 euro, dar si inscrisuri cu valoare probatorie.” Prin savarsirea faptelor s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 2 milioane lei noi, reprezentand taxe vamale, accize si TVA. Actiunea a fost instrumentata impreuna cu Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, Iasi si Suceava, Directia de Operatiuni Speciale, Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, Directia Vamala Bacau, precum si cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau si jandarmii de la Gruparea Mobila. Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Plasau marfa prin amenintare

Din cercetari a rezultat ca, dupa ce erau introduse in tara, tigarile erau distribuite spre revanzare pe raza judetului Bacau, prin intermediul a peste 50 de societati comerciale si persoane fizice, fara documente justificative. Printre persoanele retinute se afla si importanti oameni de afaceri de pe Valea Trotusului, care, se pare, recurgeau chiar la amenintari atunci cand incercau sa plaseze marfa pe piata neagra. ”Fata de 7 persoane, cinci barbati si doua femei, a fost luata masura retinerii pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la contrabanda, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”, a mai spus subinspectorul Butnaru. Cercetarile continua cu sprijinul specialistilor Serviciului de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Bacau, in vederea probarii activitatilor infractionale a membrilor gruparii atat in tara, cat si in strainatate.


Capul retelei se pare ca este Viorel B., un om de afaceri din Tg. Ocna. Localnicii au declarat si ei organelor de ancheta ca activitatea familiei acestuia era cunoscuta. Si sotia acestuia era implicata in retea. Pentru distribuirea marfii se foloseau masini uzate, carora le schimbau imediat numarul de inmatriculare, dupa ce plasau tigarile in diferite puncte.

Una dintre comunele in care a activat reteaua a fost Dofteana. Primarul, Ioan Bujor, a fost amenintat personal de Viorel B., pentru a ”da ordin” ca tigarile de contrabanda sa fie comercializate in zona. Edilul a cerut imediat ajutorul sefului de post din comuna, dar acesta i-a sugerat sa sune la 112. Ulterior, politistul in cauza a fost demis.

SUrSa desteptarea.ro
POsTAt De LuCyFeR93

Noul Caddy nu sparge tiparul


Dacă vă aşteptaţi ca noul Volkswagen Caddy să arate altfel înseamnă că în ultimii doi ani aţi trăit izolaţi total de fenomenul auto.


Era de aşteptat ca şi noul Volkswagen Caddy să se înscrie tot pe direcţia de design iniţiată la Salonul de la Paris din 2008 de Volkswagen Golf 6. Şi chiar arată foarte bine acest nou/facelift Volkswagen Caddy, având un design fără îndoială mai plăcut ochiului şi mai elegant decât cel precedent, dacă putem spune asta despre un vehicul în genere comercial. Dar, parcă de dragul diversităţii, ne-am dori ca Volkswagen - şi în general industria auto - să nu adopte credo-ul industriei muzicale româneşti din ultima vreme, în care se găseşte o linie melodică şi se exploatează până la epuizare. Mai lipseşte doar Crafter din noua poză de familie - tare curioşi am fi cum ar putea arăta - şi noul limbaj va deveni omniprezent în gamă.

Trecând peste această paralelă, VW Caddy, cel puţin în versiunea Life, se prezintă cu un habitaclu mai primitor, migrând uşor spre zona lui Volkswagen Touran. Se observă accentele sportive ale noului volan şi unitatea multimedia cu ecran tactil de pe coloana centrală, pus noile ceasuri de bord. Deocamdată lipsesc informaţiile detaliate despre dotări, motorizări şi preţuri, dar probabil vor urma în zilele sau săptămânile ce urmează, acest model fiind oficial prezentat la Salonul de la Paris.
SurSA promotor.ro
PosTaT de LuCyFeR93

Are vreo şansă Duster să fie Maşina Anului?


Dacia Duster se afla pe lista celor 35 de modele candidate pentru premiul Maşina Anului 2011. Iată cu cine concurează SUV-ul românesc.


Aşa cum era de aşteptat Dacia Duster a fost inclusă în acest pe lista automobilelor selecţionate de jurnaliştii internaţionali pentru premiul Car of The Year. Nu este o mare surpriză şi nici o premieră pentru Dacia pentru că şi Dacia Sandero a fost selecţionată pentru Maşina Anului în Europa în 2009. În acest an Dacia Duster va concura cu următoarele modele:

Cele mai bine reprezentate mărci în acest clasament sunt Nissan şi Citroen, fiecare cu câte trei modele. O altă tendinţă observabilă este că în acest an au fost nominalizate foarte multe modele crossover, 8 dintre automobilele candidate la Maşina Anului având valenţe tot-teren, cel puţin pe hârtie. Monovolumele sunt foarte bine reprezentate, existând tot 8 candidate. În schimb, doar patru limuzine apar pe lista preliminară, dovedind că anul acesta constructorii au pus mai mult accentul pe automobile polivalente decât pe clasicele automobile "executive".

În aceste condiţii, are Dacia Duster vreo şansă să iasă Maşina Anului, sau să figureze printre automobilele care au concurat până în marea finală? Privind retrospectiv, putem spune că nu. Până acum nici un crossover nu a reuşit să iasă Maşina Anului sau măcar să figureze pe podium. De asemenea, nu există vreun precedent în segmentul automobilelor low-cost, deci este greu de crezut că Duster ar putea rescrie istoria. Deşi în acest an există şanse mai mari ca un crossover să figureze cât mai sus în clasament, atât din punct de vedere statistic (doar sunt 8), cât şi pentru faptul că multe dintre ele au un caracter polivalent, dar costă şi consumă cam cât un hatchback normal (vezi Nissan Juke sau MINI Countryman).

Anul trecut modelul încoronat Maşina Anului 2010 a fost Volkswagen Polo, iar acum doi ani Opel Insignia a fost desemnată. Organizatorii acestei competiţiii sunt publicaţiile Auto (Italia),Autocar (Marea Britanie), Autopista (Spania), Autovisie (Olanda), L'Automobile Magazine (Franţa), Stern (Franţa) şi Vi Bilägare (Suedia).
SURSA Promotor.ro
POsTat De LuCyFeR93

Ultima Dacie berlină produsă


21 iulie este o zi importantă pentru Dacia şi chiar pentru poporul român, în această zi fiind fabricată ultima Dacia din gama 1300, cel mai popular automobil în România din toate timpurile.


21 Iulie 2004 - În această zi pe porţile Uzinei Dacia de la Mioveni iese ultimul exemplar Dacia 1310, după o carieră de 35 de ani. Dacia 1300 a fost oficial prezentată oficial în august 1969. Iniţial acest model a fost practic un Renault 12 produs sub licenţă românească şi, deşi licenţa a expirat în 1978, Dacia 1300 a mers mai departe sub denumirea Dacia 1310 prezentată la Salonul de la Bucureşti, versiune ce venea cu anumite modificări estetice şi tehnice.

Au existat mai multe versiuni de caroserie ale lui Dacia 1300 Dacia Break(1973 - 2004), Dacia 1320 ( bicorp, 1987 - 1990 ) Dacia 1325 Liberta (bicorp , 1991 - 1996), Dacia 1410 Sport (în anii '80). Dacia Pick-Up (1981 - 2006). În total Dacia 1300 s-a produs în 1 959 730 de unitati, fiind cel mai popular automobil de pe străzile din România. Dacia 1300 este şi unul dintre puţinele automobile care au rămas în mare parte neschimbate în cei peste 30 de ani şi, deşi ultima versiune a primit injecţie, şi cutie cu 5 rapoarte, aerul condiţionat sau ABS-ul nu au făcut niciodată parte din dotările automobilului naţional.

PosTat De LuCyFeR93
SuSA Promotor.ro

20 iul. 2010

Citroen va produce conceptele Survolt si Metropolis


Citroen a declarat ca va introduce in productie conceptele Metropolis si Survolt care vor fi comercializate de subcompania DS.


Conceptul Citroen Survolt a fost prezentat pentru prima oara la Salonul Auto de la Geneva din aceasta primavara, dar Citroen nu a oferit pana acum nici un detaliu cu privire la performantele masinii. Acesta are o lungime de 3.85 m, o latime de 1.87 m si o inaltime de 1.2 m. Sasiul este unul tubular, iar caroseria este realizata integral din carbon. Greutatea totala este de 1.150 kg.

Conceptul Survolt este propulsat de doua motoare electrice capabile sa dezvolte o putere totala de 300 CP. Sistemul de baterii este unul Li-Ion si ofera o autonomie de 200 km. Citroen a declarat ca accelerarea de la 0-100 km/h are loc in mai putin de cinci secunde, iar viteza maxima este de 260 km/h.

Conceptul Metropolis este primul model realizat de catre studioul de design din Shanghai. Metropolis va folosi platforma regasita si pe modelele Peugeot 607 si Citroen C6. Noul model se bazeaza pe conceptul Hypnos. Jantele folosite de Citroen pentru noul concept sunt de 21”. Acesta este un model hibrid si este propulsat de un pe benzina V6 de 2.0l de 272 CP si cuplu de 375 Nm si un motor electric capabil sa dezvolte 95 CP.

Un oficial Citroen a declarat ca modelul Metropolis ar putea fi un bun concurent pe piata sedan-urilor de lux, piata dominata de Mercedes, Audi si BMW. Noul sedan de lux ar putea fi numit DS9, fiind inspirat de vechiul DS19. Noul Citroen DS9 ar putea fi comercializat si in China, piata care apreciaza masinile inovative si designul francez.

In ceea ce priveste conceptul Survolt, acesta ar putea fi introdus pentru a concura cu modelele compacte sportive. Citroen nu a oferit nici o informatie cu privire la numele noului model, dar a insiunuat ca va fi comercializat de catre subcompania DS.
PoStaT de LuCyFeR93
Sursa: Autocar.co.uk

OFICIAL: Noul Audi A7 Sportback va fi prezentat in 26 iulie la Munchen


Audi a declarat ca va prezenta oficial noul Audi A7 Sportback in data de 27 iulie, 2010 in cadrul unui eveniment care va avea loc in centrul Munchen-ului.


Audi a lansat un scurt video care ne informeaza ca data de 26 iulie va marca prezentarea oficiala a noului model Audi A7 Sportback. Prezentarea oficiala va avea loc la "Pinakothek der Moderne München", un muzeu de arta din centrul orasului german.

Noul Audi A7 Sportback este bazat pe aceasi platforma ca si viitorul model Audi A6, dar va urma liniile modelului Audi A5 Sportback. Noul A7 va fi in aceasi clasa cu noul Mercedes CLS si cel mai probabil si cu modelul BMW Seria 6 Gran Coupe.

Audi a declarat ca noul Audi A7 va fi o combinatie intre viitorul A6 si noul A8. Partea mecanica va fi dominata de Audi A6, luxul insa va fi aproape identic cu cel regasit pe modelul Audi A8. Achim Badstubner, designerul sef de la Audi a declarat ca noul A7 va umple spatiul dintre A6 si A8. Diferenta dintre cel mai scump A6 si cel mai ieftin A8 este de 20.000 de euro, A7 fiind "un model de legatura" ideal. Motorizarile vor fi imprumutate de la viitorul A6, iar interiorul si calitatea materialelor vor fi demne de un A8.

sursa masini.ro
PoStAt de LuCyFeR93

Ne AsTeApTa FuRtUnI


Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor inregistra in urmatoarele doua saptamani pe timpul zilei, iar in timpul noptii nu vor scadea sub 15-18 grade si vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar si cu intensificari de vant si cantitati mari de precipitatii in timp foarte scurt.

Autoritatea Nationala de Meteorologie ar putea emite spre sfarsitul saptamanii viitoare chiar avertizari de canicula, in cazul in care temperaturile vor depasi in mod constant 36 de grade Celsius, a anuntat duminica directorul Autoritatii, Ion Sandu. El a precizat ca in toata aceasta perioada gradul de disconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate, iar temperaturile inalte vor fi insotite chiar din noaptea de duminica spre luni de fenomene de instabilitate.
SuRSA Observatorudebacau.ro

19 iul. 2010

Piscinele bacauane (analize, poze si preturi)

Caldura mare la Bacau. Cu mic cu mare, locuitorii urbei au ales locurile de agrement pentru a se relaxa. Am facut azi un tur al piscinelor din municipiul Bacau si am constat ca era plin ochi peste tot. Am inceput cu Magura, acolo nu mai este piscina. La Sarata exista doua locuri de relaxare, un bazin la intrarea in sat si unul mai in fata. Ambele locuri cu apa sarata. La primul intrarea e 10 lei la al doilea 12 lei.

Bazin SarataMai departe la Barati, la fel, era full. Statea lumea si pe jos pe iarba. Intrarea 10 lei.

La Gheraiesti aglomeratie in tot campingul. La piscina de la intrare 20 de lei, iar la cea din camping 15 lei.

Piscina Barati
O noua piscina s-a deschis la Lespezi. Frumos si modern. Intrarea 15 lei.

Piscina LespeziUltima piscina vizitata a fost cea de la Hemeiusi. E dragut si acolo numai ca nu sunt sezlonguri multe, doar vreo 10.

Piscina Hemeiusi


In Bacau mai sunt piscine la iesirea spre Bucuresti, (vis-a-vis de Real), langa Sala Sporturilor si desigur Strandul Letea. Cam asta ar fi situatia celor zece piscine din Bacau, cu preturi cuprinse intre 10 si 20 de lei.


La capitolul relaxare acvatica mai puteti opta Bazinul de Inot Bacau, sau in afara Bacaului la Strandul de la Piatra Neamt sau ceva mai departe Paradisul Acvatic din Brasov, la care am fost recent si pot spune ca merita.
SURSA INIMABACAULUI:RO
PoStAT DE LuCyFeR93

18 iul. 2010

Club Marinarul a facut spume

Super petrecere ieri seara la Club Marinarul de pe Insula de agrement din Bacau. Petrecaretii s-au bagat in spuma cazuta din abundenta si s-au distrat pana dimineata pe ritmurile lui Dj Junior.suRSa InIMA BACAULUi :ro
PoSTat De LuCyFeR93

 
Site Meter